كوبين من الدقيق الابيض
كوب سمن
كوب لبن
كوب سكر
3بيضات
معلقه كبيره ڤانيليا
معلقة كبيره بيكنج بودر
معلقتين كبار من الكاكاو الخام
طريقة التحضير
نضع السمن مع السكر ونخلطه جيدا بالمضرب الكهربائي
ثم نضع عليهم البيض والفانيليا ونضرب جيدا
ثم نضع اللبن ونستمر في الخفق واخيرا نضع علي الخليط الدقيق تدريجيا ومعهم البيكنج بودر ونستمر في الخفق
نقسم الخليط نصفين نصفنضعه في اناء بعيد ونستخدم النصف الاخر نضع عليه الكاكاو نضربه جيدا
نجيب صنيه مدهونه زيت او سمن بسيط ونضع فيها الخليط بالمعلقه معلقه خليط ابيض بدون كاكاو وفوقها معلقه خليط بالكاكاو ونستمر هكذا حتي نضع كل الخليط بالصنيه
وبخله ونشد خط من حرف الصنيه الي منتصفها وهكذا من كل جوانب الصنيه ونضعها بالفرن علي درجة حرارة 180درجه لمده نص ساعة ونختبرها بالسكين
وتقطعيها وف طبق التقديم وعلي سفرتك
وبالهنا والشفا
إرسال تعليق