بسبوسة بالقشطة
المكونات
كوب ونص سميد
علبتين زبادي
ربع كوب لبن
كوب سكر
نص كوب جوز هند مبشور
ربع كوب دقيق
نص كوب سمن
معلقه صغيره ڤانيليا
معلقه كبيره بيكينج بودر
طريقة التحضير
نحضر وعاء عميق ونضع فيه السميد والدقيق
والبيكنج بودر ونخلطهم جيدا حتي تمتزج المكونات
ثم نقوم بإضافة السمن عليهم ونبسها بيها كويس أوي حتي يتشرب الخليط السمن
ثم نضع عليهم الزبادي ونقلب من جديد
وأخيرآ نضيف اليهم اللبن حتي يصبح قوام العجينه معتدل
نحضر صينيه متوسطة الحجم وندهنها مسحه خفيفه زيت أو سمن ونضع بها نصف العجينه وندخلها الفرن لمدة خمس دقائق
ثم نخرجها ونضع فوقها القشطه ونصف العجينه الاخر وندخلها الفرن مجددآ علي درجة حراره 180
ثم نخرجها ونضع فوقها القشطه ونصف العجينه الاخر وندخلها الفرن مجددآ علي درجة حراره 180
ثم نخرجها من الفرن ونضع عليها الشربات البارد ونوزعه كويس
ثم نتركها حتي تبرد ثم نقطعها وفي طبق التقديم وعلي سفرتك
.. وبالهنا والشفا
إرسال تعليق