الزلابيه
كوبين دقيق
نص كوب ماء دافي
معلقه كبيره خميره فوريه
رشه ملح
معلقة سكر
نص كوب سكر مطحون
الطريقة
ننخل الدقيق ونحطه في وعاء غويط
ونضع عليه رشه الملح ومعلقه السكر ومعلقه الخميره ونخلطهم ببعض كويس
وبعدها ننزل بالماء تدريجي ونعجن بإيدينا حتي تصبح عجينه سايبه نوعا ما
نضع زيت في اناء غويط يغلي عليزالنار ونهديالنار عليه ونبدء نقطع العجين بالمعلقه الصغيره شكل كوره ونرميه ف الزيت حتي يصبح اللون ذهبي
بنرفعه من علي النار ونحطه ف طبق التقديم ونرش علي الوش سكر بودر
ملحوظه
ممكن للتزيين بدل السكر البودر شوكولاته سايحه او شربات حسب الرغبه
......وبالهنا والشفا
إرسال تعليق