الكفتة التركية

                         

                              الكفته التركيه                                                                     





المكونات

نص كيلو لحم مفروم

بصله واحدة مفرومه


 معلقه كبيره بقدونس مفروم


 معلقه كبيره صلصة طماطم


معلقه كبيره بابريكا


 معلقة صغيره ملح


 معلقه صغيره فلفل احمر حار


نص معلقه صغيره كمون


ربع كوب فتات الخبز


 ربع كوب زيت زيتون


  بيضة واحدة






طريقةالتحضير

نحضر وعاء ونضع فيه اللحم والبصل والبقدونس وصلصة الطماطم وفتات الخبز وزيت الزيتون والبيض

نخلط المكونات جيدآ حتي تمتزج ببعضها

ثم نضيف اليهم الملح والفلفل الاسود والبابريكا والكمون والفلفل الحار

نخلط المكونات جيدا من جديد حتي نحصل علي عجينه بقوام متماسك

نأخذ مقدار من العجين ونشكله بيدينا شكل أقراص دائرية متوسطة الحجم

نقلي اقراص الكفته في الزيت المغلي حتي تنضج وتتحمر ثم نخرجها علي مناديل ورقيه

 وبالهنا والشفا













Post a Comment

أحدث أقدم